De Reno komt terug naar de Rigakaai
Volledig scherm
De Reno komt terug naar de Rigakaai © Foto Wannes Nimmegeers

Drijvend opvangcentrum Reno komt terug naar de Weba, begin december eerste asielzoekers verwacht

Begin december opent Fedasil de Reno terug. Dat drijvend ponton lag eerder al aan de Rigakaai in Gent, en komt nu dus terug om asielzoekers tijdelijk te huisvesten.

2 reacties

 • ivan dejonghe

  3 jaar geleden
  die mensen gaan nog comfortabeler zitten dan ik hier thuis
 • janine stevens

  3 jaar geleden
  Mensen die denken dat hier ooit een einde aan gaat komen zullen teleurgesteld zijn. Als ze eenmaal geproefd hebben van de sociale voorzieningen in dit land zullen ze blijven komen want de tamtam die doet goed zijn werk en de belgskes zullen blijven betalen of ze dat willen of niet.
 1. Ook Nathan D’Hulst kan Noah Merre niet stoppen op Gantoise
  tennis

  Ook Nathan D’Hulst kan Noah Merre niet stoppen op Gantoise

  Met maar liefst 415 inschrijvingen voor het toernooi van Gantoise was Frank De Moerloose natuurlijk een tevreden wedstrijdleider. Het viersterrentoernooi mocht ook op een sterke bezetting rekenen en het werd een finale tussen twee spelers van Gantoise. Nathan D’Hulst kon in die finale tegen Noah Merre in de eerste set nog enigszins gelijke tred houden (7-5), maar in de tweede set zette Merre zijn bloedvorm in de verf (6-1).
 2. Is het de schuld van woonzorgcentrum Domino dat Anna Berteyn werd neergestoken door medebewoner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”
  PREMIUM
  Gent

  Is het de schuld van woonzorg­cen­trum Domino dat Anna Berteyn werd neergesto­ken door medebewo­ner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”

  In de correctionele rechtbank moest het Gentse woonzorgcentrum Domino zich vandaag verantwoorden voor de onopzettelijke doodslag van Anna Berteyn (99) op 12 juli 2020. De bejaarde vrouw werd ‘s morgens dodelijk gewond in haar bed aangetroffen. Ze had meerdere steekwonden in het aangezicht en een verbrijzelde schedel. De dader bleek een medebewoner te zijn die lijdt aan het korsakovsyndroom. Volgens het Openbaar Ministerie en de nabestaanden van Anna heeft het woonzorgcentrum echter enkel cruciale fouten gemaakt om dit te voorkomen. “Moeten dergelijke psychiatrische patiënten in een rusthuis verblijven?”
 3. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?