Dries Van Langenhove wil af van de voorwaarden die de Gentse onderzoeksrechter hem oplegde, maar de kamer van inbeschuldigingstelling wees zijn verzoek af.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove wil af van de voorwaarden die de Gentse onderzoeksrechter hem oplegde, maar de kamer van inbeschuldigingstelling wees zijn verzoek af. © BELGA

Dries Van Langenhove wil af van voorwaarden, KI wijst verzoek af

Kamerlid Dries Van Langenhove heeft donderdag aan de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling gevraagd om de voorwaarden die hem zijn opgelegd door de onderzoeksrechter op te heffen. “Het onderzoek hangt al lang boven zijn hoofd en we willen dat het afgesloten wordt en dat hij buiten vervolging wordt gesteld of zo snel mogelijk voor een rechter komt”, aldus zijn advocaat Johan Platteau. De KI wees het beroep van Van Langenhove deze middag af.

  1. Dries Van Langenhove: “Overtuigd dat onderzoek mij zal vrijpleiten”

    Dries Van Langenhove: “Overtuigd dat onderzoek mij zal vrijplei­ten”

    Dries Van Langenhove (26), vanaf donderdag onafhankelijk volksvertegenwoordiger voor Vlaams Belang, is er van overtuigd dat het onderzoek rond Schild en Vrienden hem vrij zal pleiten. “Nadat ik gisteren uiteindelijk gehoord ben, ben ik daar nog zekerder van dan ooit tevoren”, vertelt hij aan VTM NIEUWS. Van Langenhove werd gisteren na een arrestatie en urenlange ondervraging formeel in verdenking gesteld van inbreuken tegen de racisme-, negationisme en wapenwet.