Agnes Brantegem (links) en Marleen Rogiest bakten nog eens de pannenkoeken van weleer. En dat deden ze uitstekend!
Volledig scherm
Agnes Brantegem (links) en Marleen Rogiest bakten nog eens de pannenkoeken van weleer. En dat deden ze uitstekend! © Cedric Matthys

Drie jaar na sluiting Gwenola bakt bekende pannenkoekenzaak ze nog eens bruin: “Een mooi eerbetoon aan Marie-Christine”

GentIn de Voldersstraat in Gent kan je opnieuw de geur van weleer opsnuiven. Pannenkoekenhuisje Gwenola is tijdelijk omgevormd tot een pop-upzaak. Hét moment voor enkele doorwinterde baksters om opnieuw de bekende pannenkoeken aan de man te brengen. “Dit voelt als thuiskomen”, glunderen ze. 

 1. Opa Clément (68) overlijdt op drempel van gerechtsgebouw waar hij zou getuigen op assisenproces: “Hij was zo fier op ons allemaal”
  PREMIUM
  Gent

  Opa Clément (68) overlijdt op drempel van gerechtsge­bouw waar hij zou getuigen op assisenpro­ces: “Hij was zo fier op ons allemaal”

  Het assisenproces tegen ex-militair Pierre Cornette is volop aan de gang. Maandagavond kwamen enkele getuigen aan het woord. Ook Clément Van Rentergem (68) werd uitgenodigd. De Gentse man had het slachtoffer Jeannine Welvaert onderdak gegeven toen ze was weggelopen van haar vriend. Maar vlak voor hij het gerechtsgebouw wilde binnengaan, kreeg Clément een hartstilstand. Zijn familie moest onverwacht afscheid nemen van hun knuffelbeer.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.