Les in Vlaamse Gebarentaal voor Oekraïense dove en slechthorende vluchtelingen bij CVO Groeipunt in Sint-Amandsberg.
Volledig scherm
Les in Vlaamse Gebarentaal voor Oekraïense dove en slechthorende vluchtelingen bij CVO Groeipunt in Sint-Amandsberg. © rv

Dove vluchtelingen uit Oekraïne krijgen Vlaamse gebarentaal aan CVO Groeipunt

GENTOekraïense vluchtelingen die doof zijn, krijgen in Gent de kans om een opleiding Vlaamse Gebarentaal te volgen. Die is helemaal anders dan de Vlaamse Gebarentaal, wat integreren erg moeilijk maakt voor een groep die al een extra hindernis moet overwinnen. 42 deelnemers schreven zich in, de les is daarmee volzet.

 1. Verdeeldheid over beeld Quinze dat weg moet: “Zet u samen en los dat op, zo doen we dat toch in Gent?”
  Gent

  Verdeeld­heid over beeld Quinze dat weg moet: “Zet u samen en los dat op, zo doen we dat toch in Gent?”

  De sculptuur van Arne Quinze op de Kouter moet weg. “Hiervoor zijn niet de juiste vergunningen afgeleverd, en is niet de juiste procedure gevolgd. De regels zijn er zodat iedereen gelijk behandeld kan worden", zegt Filip Watteeuw (Groen). Maar lang niet iedereen is het daarmee eens. “Dit is een gegeven paard in de bek kijken”, vindt gemeenteraadslid Christophe Peeters (Open Vld).
 2. Pakhuis viert 30ste verjaardag: “We hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid op vlak van voeding en gezondheid”
  PREMIUM
  Gent

  Pakhuis viert 30ste verjaardag: “We hebben een maatschap­pe­lij­ke verantwoor­de­lijk­heid op vlak van voeding en gezondheid”

  Geen zaak zo bekend in Gent als het Pakhuis. Al 20 jaar is die in handen van ondernemer Dimitri De Cuyper, maar ook de chef en de zaalverantwoordelijke zijn al 20 jaar dezelfde. Dat zie je zelden in de horeca. “Het geheim? Wij zijn een topteam, en deze zaak is een beetje ons kind.” Het verhaal van een horecazaak die zelfs eigen dieren kweekt.