Nikita Everaert stierf nadat ze op haar fiets werd aangereden door een truck.
Volledig scherm
Nikita Everaert stierf nadat ze op haar fiets werd aangereden door een truck. © Wouter Spillebeen

Doodrijder Nikita (16) krijgt zes maanden cel, 2.000 euro boete en jaar rijverbod: “Wij hebben levenslang gekregen, hij mag na jaar weer de baan op”

GentDe vrachtwagenchauffeur die in 2018 Nikita Everaert doodreed, is dinsdag in Gent veroordeeld tot 6 maanden cel, waarvan drie maanden effectief. Daarnaast moet de man ook een boete van 2.000 euro betalen en krijgt hij een rijverbod van een jaar. “Een lichte straf. Die gevangenisstraf hoefde voor mij niet meer te zijn, maar ik wil die chauffeur langer van de baan”, reageert de moeder van Nikita.

 1. Voor het eerst in 20 jaar minder Gentenaars, omdat corona migratie tegenhoudt. Aantal overlijdens niet opvallend hoger
  Gent

  Voor het eerst in 20 jaar minder Gentenaars, omdat corona migratie tegenhoudt. Aantal overlij­dens niet opvallend hoger

  Volgens de voorlopige cijfers van de dienst bevolking waren we op 1 januari 2021 met 263.490 Gentenaars, en dat zijn er 353 minder dan een jaar eerder. Dat is opmerkelijk, omdat de voorbije 20 jaar het aantal inwoners van de Arteveldestad alleen maar steeg. Oorzaak? Corona. Niet omdat er zoveel meer Gentenaars stierven aan de ziekte, wel omdat de migratie stilviel.
 2. Stad wil meer lockers voor daklozen en stelt lockerbeheerder aan als aanspreekpunt
  Gent

  Stad wil meer lockers voor daklozen en stelt lockerbe­heer­der aan als aanspreek­punt

  Op verschillende plaatsen in Gent vind je momenteel een kleine 70 lockers voor daklozen. Zij kunnen daar (een deel van) hun gerief achterlaten zodat ze niet een hele dag moeten sleuren met hun hebben en houden. Om iedereen die op straat leeft te kunnen helpen, worden er meer lockers voorzien. Ook werd een lockerbeheerder aangesteld die fungeert als aanspreekpunt voor de gebruikers en buurtbewoners.
 1. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie

 2. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders