Een Duitse obus uit de Eerste Wereldoorlog werd aangetroffen en onschadelijk gemaakt
Volledig scherm
Een Duitse obus uit de Eerste Wereldoorlog werd aangetroffen en onschadelijk gemaakt © DVEG

Don Boscocollege in Zwijnaarde ontruimd na vondst obus tijdens renovatiewerken

GentEen vervroegde start van het weekend voor de leerlingen van het Don Boscocollege in Zwijnaarde. Tijdens graafwerken, er wordt een nieuwe keuken geplaatst, werd een obus ontdekt. Meteen werd de politie en DOVO verwittigd. Er werd een perimeter ingesteld en zo’n 1.100 leerlingen werden geëvacueerd.

 1. IN BEELD: aanschuiven aan elke ijs- of koffiezaak op shoppingzondag
  Gent

  IN BEELD: aanschui­ven aan elke ijs- of koffiezaak op shopping­zon­dag

  De eerste zondag van de maand, dat is in Gent een shoppingzondag. Ook vandaag. Er liep best wat volk in Gent-centrum, en heel wat mensen zeulden ook winkeltassen mee. Goed voor de zelfstandigen. Maar wat vooral opviel: aan zowat élke zaak waar iets eet- of drinkbaars te verkrijgen is, stond een rij. Want hoe ongezellig is het om in de stad rond te dwalen zonder tussendoor even een ijsje te kopen of een kop koffie of warme chocolademelk te slurpen? Het is aftellen naar 1 mei, als we eindelijk weer een pannenkoek kunnen eten, of een terrasje kunnen doen. Nog 54 dagen...
 1. Jan Van Huffel ziet Caruur Gent met punten morsen tegen Borgworm: “Woensdag en zondag tweemaal voluit voor elke kans tegen Aalst”
  VOLLEYBAL EUROMILLIONS LEAGUE

  Jan Van Huffel ziet Caruur Gent met punten morsen tegen Borgworm: “Woensdag en zondag tweemaal voluit voor elke kans tegen Aalst”

  De wedstrijd tussen Borgworm en Caruur Gent leek een confrontatie met twee gezichten. De bezoekers uit Gent brachten eerst - na een 2-0-achterstand - de bordjes gelijk. Dan was er de bijna uitzichtloze tussenstand in de vierde set: van 23-20 toverde het team van coach Jan Van Huffel nog een 23-25 en een tiebreak uit de Gentse hoed. Tenslotte werd de slotset met het kleinste verschil verloren. Het duel met de Waalse ploeg mag daarom als zeer bijzonder omschreven worden.
 2. Junior-Eurosongwinnares Jill (25) waagt haar kans in The Voice Van Vlaanderen: “Je moet voor je passie blijven gaan”

  Junior-Eurosong­win­na­res Jill (25) waagt haar kans in The Voice Van Vlaanderen: “Je moet voor je passie blijven gaan”

  Gent boven in de aankomende aflevering van The Voice Van Vlaanderen: maar liefst 4 kandidaten uit de streek staan met angst en beven voor de vierkoppige jury. Onder hen ook Jill Van Vooren, die niet voor het eerst aan een talentenjacht meedoet. Je kent haar sowieso nog uit haar deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival, waar ze ons land vertegenwoordigde in 2010.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!