Op het rond punt aan de Vliegtuiglaan staat al sinds 2003 niks meer
Volledig scherm
Op het rond punt aan de Vliegtuiglaan staat al sinds 2003 niks meer © JVK

Dokwerkers krijgen hun kunstwerk: “Muurschildering in plaats van standbeeld, locatie nog niet bekend”

GentDe dokwerkers zullen dan toch nog een nieuw kunstwerk krijgen, al zal dat geen standbeeld meer zijn. En ze moeten ook wachten tot 2024. “Het kunstwerk wordt een muurschildering, de locatie ligt nog niet helemaal vast, maar we gaan echt voor een prominente plek.”

 1. Voorlopig geen camera’s aan skatepark Zuid. “Verlichting vervangen, politie en ambtenaren zichtbaar aanwezig”
  Gent

  Voorlopig geen camera’s aan skatepark Zuid. “Verlich­ting vervangen, politie en ambtenaren zichtbaar aanwezig”

  De voorbije week hebben twee keer - los van elkaar - jonge skaters klappen gekregen van een groep tieners. Of het in beide gevallen om dezelfde daders gaat, is niet duidelijk, het onderzoek loopt nog. N-VA pleit voor camerabewaking aan het skatepark, maar de stad weigert. “Camera’s komen er enkel als andere maatregelen niet helpen”, zegt burgemeester Mathias De Clercq.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.