Het 11-jarige jongetje kwam gisteren om het leven aan de Wiedauwkaai
Volledig scherm
Het 11-jarige jongetje kwam gisteren om het leven aan de Wiedauwkaai © DVEG

Dodelijk treinongeval aan Wiedauwkaai in Gent: slachtoffer was 11-jarige jongen die slagbomen negeerde

GentHet is stilaan duidelijk wat er dinsdagmiddag gebeurde aan de Wiedauwkaai in Gent. De persoon die werd aangereden blijkt een 11-jarige jongen te zijn. Volgens camerabeelden zou hij de slagbomen genegeerd hebben, met het tragische gevolg van dien.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Actiegroep Bernadette Blijft! roept op tot samenwerking na veroordeling van WoninGent: “Een huis wordt niet van de ene op de andere dag onbewoonbaar”
  Gent

  Actiegroep Bernadette Blijft! roept op tot samenwer­king na veroorde­ling van WoninGent: “Een huis wordt niet van de ene op de andere dag onbewoon­baar”

  Sympathisanten van de Bernadettewijk onder de naam ‘Bernadette Blijft!’ hebben gereageerd op de veroordeling van sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent na het verhuren van 17 panden die ongeschikt waren. “We hopen dat deze zoveelste kaakslag voor het sociaal wonen de politiek nog meer doet beseffen dat het hoog tijd is voor een beter woonbeleid.”