Nieuwe Land: de voormalige site van het departement Bruggen en Wegen krijgt een cruciale rol in 2024. Dan is Gent Europese Jongerenhoofdstad.
Volledig scherm
Nieuwe Land: de voormalige site van het departement Bruggen en Wegen krijgt een cruciale rol in 2024. Dan is Gent Europese Jongerenhoofdstad. © rv

Dit wordt dé hotspot voor het Gentse jaar als Europese Jongerenhoofdstad

GENTIn 2024 is Gent de Europese Jongerenhoofdstad en vult de stad op met talloze initiatieven rond jeugdbeleid. Die krijgen nu ook een locatie toegewezen: Nieuwland. De oude site van Bruggen en Wegen herbergt momenteel ook al tijdelijk Nerdlab, Tejo en Scouts & Gidsen Oost-Vlaanderen, dat bevestigt het kabinet van schepen van Jeugd en Facility Management Hafsa El-Bazioui (Groen).

  1. IN BEELD. Nieuw Gent, het nieuwe graffiti-paradijs: “We willen de leefbaarheid verhogen”
    PREMIUM
    Gent

    IN BEELD. Nieuw Gent, het nieuwe graffiti-paradijs: “We willen de leefbaar­heid verhogen”

    De betoncentrale was jarenlang dé plek in Gent om prachtige graffiti te spotten, tot het bouwwerk tegen de grond ging. Nieuw Gent heeft haar plaats in genomen. Verspreid over de wijk vind je prachtige, metershoge muurschilderingen van getalenteerde artiesten uit de hele wereld. Het Gentse Wallin’ zorgt dit weekend voor rondleidingen, zodat je geen enkele mist. Wij kregen alvast een voorsmaakje.