speciaal pistool van politie Gent dat 'plastieken' kogels schiet, voor eerste keer gebruikt bij interventie
Volledig scherm
PREMIUM
speciaal pistool van politie Gent dat 'plastieken' kogels schiet, voor eerste keer gebruikt bij interventie © Wannes Nimmegeers

Dit is het wapen waarmee de Gentse COPS de gewapende motordief neerschoten: “Komt drie keer harder aan dan een paintball-schot”

GentDe Gentse COPS hebben woensdagnacht een gewapende motordief neergeschoten en gearresteerd. De niet al te snuggere verdachte probeerde de diefstal te plegen ter hoogte van het commissariaat. Toen omstanders hem hierover aanspraken, bedreigde hij hen met een schaar. Na verwoede pogingen om op de man in te praten, werd hij neergeschoten. Dat gebeurde met een FN303p, een zogenaamd ‘less lethal’ wapen. De kogels zijn gemaakt uit plastic, gevuld met een niet-giftig metaal. Commissaris Hans Moors legt uit hoe en waarom zo’n wapen precies gebruikt wordt.

  1. Dragons met keeper Marie Goethals de Mude naar play-offs indoorhockey: “Tonen dat onze plaats bij beste vier verdiend is”
    Hockey

    Dragons met keeper Marie Goethals de Mude naar play-offs indoorhoc­key: “Tonen dat onze plaats bij beste vier verdiend is”

    Dragons-doelvrouw Marie Goethals de Mude staat nog voor twee zeer mooie uitdagingen. Volgende week speelt ze met de Indoor Red Panthers het EK Indoor II in het Spaanse Ourense en een week later staat ze met Dragons in de play-offs. “Het is fantastisch én een tikkeltje verrassend om met Dragons voor de indoortitel te spelen”, zegt Goethals de Mude.