Ook volgend schooljaar moeten eerstejaars die naar Sint-Bavo willen zich inschrijven via het Centraal Aanmeldingsregister.
Volledig scherm
Ook volgend schooljaar moeten eerstejaars die naar Sint-Bavo willen zich inschrijven via het Centraal Aanmeldingsregister. © Foto Nimmegeers

Directie Sint-Bavo pleit voor vroegere inschrijvingsdatum eerstejaars: “Eind mei is veel te laat voor scholen en ouders”

Vanaf dit schooljaar moeten Vlaamse scholen met een capaciteitstekort verplicht een digitaal systeem hanteren voor de aanmelding en inschrijving van eerstejaars. Het Gentse Sint-Bavo pleit ervoor dat de Vlaamse overheid àlle scholen verplicht om deel te nemen aan het Centraal Aanmeldingsregister (CAR). “Bovendien kan de inschrijving ten vroegste plaatsvinden op 29 mei. Veel te laat”, zegt Dominique Verbruggen, directeur van de eerste graad.

0 reacties

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.