Dioniss
Volledig scherm
Dioniss © Wannes Nimmegeers

Dioniss verhuist naar Borluutpark voor ‘corona-editie’, en is helemaal uitverkocht

Sint-Denijs-WestremDioniss is terug, al is het met een ‘intieme’ editie. In plaats van het hele dorpsplein van Sint-Denijs-Westrem in te palmen, trekken ze zich nu terug in de luwte van het Borluutpark, achter het kasteel. Geen uitbundig feest dit keer, maar een zittend publiek, en maximum 350 mensen per avond. Alle kaarten zijn al de deur uit.

 1. Medewerkers Gents Zorgcentrum na Seksueel geweld getuigen over hun werk: “Bijna 4 op de 10 slachtoffers zijn minderjarig”
  PREMIUM
  Gent

  Medewer­kers Gents Zorgcen­trum na Seksueel geweld getuigen over hun werk: “Bijna 4 op de 10 slachtof­fers zijn minderja­rig”

  Zowat honderd zedeninspecteurs en forensisch verpleegkundigen verbonden aan het Oost-Vlaamse Zorgcentrum na Seksueel Geweld, verzamelden dinsdagmorgen in de kazerne van de federale politie in de Groendreef om ervaringen uit wisselen. “Het is een zware job, maar je haalt er wel veel voldoening uit zo lang je die verhalen niet meeneemt naar huis.”
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 1. Meesteroplichter Van Haut bijt ook voor het hof van beroep in het zand: “Het eerste vonnis wordt bevestigd en u krijgt er nog een indexatie van de gerechtskosten bovenop”
  Gent

  Meesterop­lich­ter Van Haut bijt ook voor het hof van beroep in het zand: “Het eerste vonnis wordt bevestigd en u krijgt er nog een indexatie van de gerechts­kos­ten bovenop”

  In het Gentse hof van beroep is meesteroplichter Piet Van Haut in een zaak van informaticabedrog opnieuw veroordeeld tot twintig maanden gevangenisstraf. Ook de boete van 6.000 euro wordt bevestigd. Hij moet eveneens het ontvreemde bedrag van 58.603,42 euro aan zijn slachtoffer terugbetalen. Het hof bevestigt daarmee integraal het eerste vonnis van de correctionele rechtbank.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.