Cafébaas Tim is tevreden dat zijn schilderij na tien jaar terug is.
Volledig scherm
Cafébaas Tim is tevreden dat zijn schilderij na tien jaar terug is. © Jill Dhondt

Dief brengt poster na 10 jaar terug naar bekend Gents café: “Nu hoop ik nog dat onze honden boven water komen”

GentDe verloren zoon is terug. Tien jaar nadat een ingekaderde poster ontvreemd werd uit het geliefde café Jan van Gent, bracht de dief het schilderij terug. “Afgelopen weekend stond hij hier plots met het schilderij in handen”, zegt een verschoten Tim Jansen. “Met een mengeling van trots en schaamte.”

 1. Vier jonge dierenvrienden bestrijden te dikke huisdieren met Just Russel: “Na gepersonaliseerde hondenbrokken ook maaltijden op maat van katten”
  PREMIUM
  Landegem/Deinze/Drongen

  Vier jonge dieren­vrien­den bestrijden te dikke huisdieren met Just Russel: “Na gepersona­li­seer­de hondenbrok­ken ook maaltijden op maat van katten”

  Met gepersonaliseerde voeding bekampt de startup Just Russel obesitas en slechte eetgewoontes bij honden. De vier jonge ondernemers bedienen al meer dan 5.000 baasjes vanuit hun hoofdkwartier in Landegem (Deinze) en vanaf nu komen ook katten aan hun trekken. “Zie het als een HelloFresh voor huisdieren, met als voordeel dat je het eten niet meer moet klaarmaken”, zegt medeoprichter Louis Mortreu (25).
 2. Vi­ce-pre­ses studenten­club na nachtje uit in Overpoort pas 13 uur later zwaarge­wond gevonden: "Toen hij zaterdag niet opdaagde, werden we echt ongerust”
  Gent/Sint-Niklaas

  Vi­ce-pre­ses studenten­club na nachtje uit in Overpoort pas 13 uur later zwaarge­wond gevonden: "Toen hij zaterdag niet opdaagde, werden we echt ongerust”

  Dali van Buynder (20) uit Sint-Niklaas, vice-preses van studentenclub Politeia in Gent, is zaterdagnamiddag om 17.30 uur na een nachtje uit met een grote hoofdwonde op straat gevonden. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn familie, de club, politie en parket proberen te achterhalen wat er is gebeurd in die 13 uur tussen zijn vertrek in de Overpoort en de straat waar hij werd gevonden.
 1. Organisatie achter fantasybeurs FACTS aangeklaagd voor verkoop van... namaakwapens: “We hebben toch de wet niet overtreden?”
  Gent

  Organisa­tie achter fantasy­beurs FACTS aange­klaagd voor verkoop van... namaakwa­pens: “We hebben toch de wet niet overtreden?”

  De organisatie achter de fantasy- en scifibeurs FACTS in Gent is aangeklaagd voor onrechtmatige verkoop van ‘vrij verkrijgbare wapens’ – lees: de namaakwapens die als attribuut bij sommige kostuums horen. Easyfairs Belgium riskeert een boete van 4.000 euro. Volgens de verdediging is de aanklacht ongegrond en heeft Easyfairs Belgium de wapenwet niet overtreden.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.