Close-up of man's shoes walking upstairs
Volledig scherm
Close-up of man's shoes walking upstairs © getty

Dief (62) loopt winkel buiten met twee rechterschoenen en wordt op heterdaad betrapt

GentEen 62-jarige dief riskeert een celstraf van 18 maanden na een hele reeks diefstallen in het Gentse en het Leuvense. De man werd meermaals op heterdaad betrapt en herkend op camerabeelden. Hij was niet aan zijn proefstuk toe, want zijn eerste veroordeling dateert al van 1972.

 1. Openbaar ministerie vraagt vrijspraak na rechtstreekse dagvaarding tegen Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert
  Gent

  Openbaar ministerie vraagt vrijspraak na recht­streek­se dagvaar­ding tegen Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert

  Een langlopend conflict tussen Egbert Lachaert, de voorzitter van de Open Vld, en Gert Van Mol, de man achter de satirische website ‘t Scheldt, werd woensdagmiddag uitgevochten in de Gentse correctionele rechtbank. Dat gebeurde na een rechtstreekse dagvaarding aan het adres van Lachaert. Frank Scheerlinck, advocaat van Van Mol, vond een loophole om de parlementaire onschendbaarheid van Lachaert te omzeilen. Het openbaar ministerie verklaarde de dagvaarding ontvankelijk, maar meent dat er van schending van beroepsgeheim, waarvan Lachaert beschuldigd wordt, geen sprake is.
 1. Femke Bastiaen (20) tekent eerste profcontract bij PSV Vrouwen: “Ambitie om hier nummer één te worden”
  VROUWENVOETBAL

  Femke Bastiaen (20) tekent eerste profcon­tract bij PSV Vrouwen: “Ambitie om hier nummer één te worden”

  Amper een half seizoen had Femke Bastiaen nodig om PSV te overtuigen van haar kwaliteiten. De 20-jarige doelvrouw uit Zulte tekende voor de zomer een verbintenis op amateurbasis, maar zette vorige week al haar krabbel onder haar eerste profcontract, tot 2024. Een duidelijk teken van vertrouwen van PSV in Bastiaen die zich na een korte aanpassingsperiode meteen opwierp tot doublure van Oranjes nationale nummer één, en kaptein, Sari van Veenendaal.