­Mede-initiatiefnemer Didier Wijnants (58) voor het huis in de Wittemolenstraat in Sint-Amandsberg.
Volledig scherm
PREMIUM
­Mede-initiatiefnemer Didier Wijnants (58) voor het huis in de Wittemolenstraat in Sint-Amandsberg. © Wannes Nimmegeers

­Didier (58) koopt samen met buren huis voor vluchtelingen: “Doe iets nuttig met het geld op jouw spaarboek”

GentLiefdadigheid. Voor de bewoners van de Toekomststraat in Sint-Amandsberg is het een werkwoord. Samen met enkele buren startte ­Didier Wijnants (58) het initiatief De Volle Aflaat en kocht een woning in de buurt. Daar komt vanaf februari een Soedanees gezin wonen. “Hopelijk kunnen we anderen inspireren”, zegt hij. 

 1. Gesloten horecazaken krijgen in volle lockdown (foute) factuur voor terrasbelasting: “Administratieve kronkel, maar uitstel is mogelijk”
  Gent

  Gesloten horecaza­ken krijgen in volle lockdown (foute) factuur voor terrasbe­las­ting: “Admini­stra­tie­ve kronkel, maar uitstel is mogelijk”

  Eind december viel bij de Gentse horecazaken alsnog een factuur voor terrasbelasting in de bus, met de mededeling 7/24. De terrasbelasting die (minstens) tot maart 2021 is kwijtgescholden. Het blijkt een administratieve kronkel te zijn. “Iedereen kreeg een mail met uitleg dat die factuur niet klopt", legt schepen Rudy Coddens uit. “Maar voor de eerste twee maanden van 2020 moet wel degelijk betaald worden.” Slechte timing dan? “Die factuur moest boekhoudkundig gezien in 2020 worden ingeboekt.”
 1. Zoontje Vlaams parlementslid sluipt kamer binnen tijdens vergadering
  Play

  Zoontje Vlaams parlements­lid sluipt kamer binnen tijdens vergade­ring

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"