Veilingmeester Johan Kiggen voor de werken van Van Gogh die zondag geveild worden.
Volledig scherm
Veilingmeester Johan Kiggen voor de werken van Van Gogh die zondag geveild worden. © Veilinghuis New-Art

Deze twee Van Gogh-schilderijen gaan morgen onder de hamer in Sint-Martens-Latem: “Betaalbaar gezien de faam van de schilder”

GentIn de Mercedesgarage in Sint-Martens-Latem hangen dit weekend twee bijzondere werken van de wereldberoemde schilder Vincent Van Gogh op. Zondag worden beide schilderijen geveild voor een ‘betaalbare bedrag gezien de naam van de schilder’, aldus de veilingmeester.

 1. Liberalen en socialisten keuren stadslijst “Voor Gent" goed en trekken samen naar verkiezingen in 2024

  Liberalen en socialis­ten keuren stadslijst “Voor Gent" goed en trekken samen naar verkiezin­gen in 2024

  Het hing al anderhalf jaar in de lucht, en nu is het officieel. Vooruit en Open Vld versmelten tot één partij, Voor Gent. Samen trekken ze in oktober 2024 naar de verkiezingen, als één groot blok. Voor Gent, klinkt het, maar tegen Groen is ook niet gelogen. Opmerkelijk speerpunt: een effectieve overheid vormen. Daarmee geven beide meerderheidspartijen eigenlijk toe dat hun coalitie vandaag, met Groen en CD&V, vierkant draait.
  Gent
 2. Zelfs prins Laurent zwaait Mia (67) uit: weduwe van Walter De Buck stapt van Spanje naar Gent om beeldentuin te kunnen realiseren
  PREMIUM

  Zelfs prins Laurent zwaait Mia (67) uit: weduwe van Walter De Buck stapt van Spanje naar Gent om beelden­tuin te kunnen realiseren

  Mia Verstraete, de weduwe van Walter De Buck, is vandaag naar Spanje vertrokken. Vanaf 1 april stapt ze langs de kustlijn van Galicië terug naar Gent, om hier op 12 juli aan te komen. Zo wil ze geld inzamelen om een publieke tuin met beelden van Walter De Buck in te richten. “40.000 euro heb ik nodig”, zegt ze. Heel wat prominenten wuifden haar uit, zoals ook prins Laurent, die haar met mooie woorden een hart onder de riem stak.
  Gent