Anthony, Willy, Gerda en Marie-Paule bij De Belleman.
Volledig scherm
Anthony, Willy, Gerda en Marie-Paule bij De Belleman. © VDS

Den Turk neemt De Belleman Pub over: “Ik hield die zaak al een tijdje in de gaten”

Twee iconen verdwijnen uit de Gentse horecawereld, maar hun zaak blijft gelukkig bestaan. Willy Roelandt en Marie-Paule Pauwels van De Belleman gaan met pensioen. Anthony De Waele, de zoon van Gerda Bosschem van Den Turk even verderop, neemt de zaak over en behoudt ze zoals ze is. Op 1 juli zijn Willy en Marie-Paule weg. Den Belleman heropent met de Gentse Feesten.

 1. Zo ziet het vernieuwde STAM eruit: “Luchtfoto van Gent scherper dan ooit en meer aandacht voor vrouwen”
  PREMIUM
  Gent

  Zo ziet het vernieuwde STAM eruit: “Luchtfoto van Gent scherper dan ooit en meer aandacht voor vrouwen”

  Het stadsmuseum STAM vierde in stilte zijn tiende verjaardag. In de sluitingsperiode is het populaire museum helemaal omgebouwd. De geschiedenis van Gent is niet herschreven, maar wordt wel helemaal anders gebracht, met meer interactie, met meer aandacht voor minderheden en vrouwen, en met leuke objecten. Van een speelgoedsoldaatje uit de middeleeuwen tot een stuk van het E17-brokkelviaduct, vanaf maandag is het allemaal te zien - op afspraak - in het STAM 2.0.
 1. “De stoverijsaus is vermengd met de mayonaise. Het ziet er één groot slagveld uit, maar dat smaakt dubbel zo goed”: de Gentse frituren doorgelicht
  PREMIUM
  Gent

  “De stoverij­saus is vermengd met de mayonaise. Het ziet er één groot slagveld uit, maar dat smaakt dubbel zo goed”: de Gentse frituren doorge­licht

  Dat we dit weekend de Week van de Friet afsluiten, heeft de weegschaal van onze stadsreporter Cedric Matthys geweten. Van maandag tot vrijdag sleepte hij zich door Gent op zoek naar de beste frituren in verschillende categorieën. Rond, maar voldaan rolde hij met zijn lijstje binnen op de redactie. Van lekkere vegetarische snacks tot de chicste inkleding, nu weet iedereen waar naartoe.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto