Archiefbeeld: “Voor de duidelijkheid: ook wij verwachten niet dat iedereen proza kan schrijven”, liet fractievoorzitter Anneleen Van Bossuyt dinsdagavond optekenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: “Voor de duidelijkheid: ook wij verwachten niet dat iedereen proza kan schrijven”, liet fractievoorzitter Anneleen Van Bossuyt dinsdagavond optekenen. © Wannes Nimmegeers

Debat rond aanwervingsbeleid Stad Gent laait opnieuw op: “Degelijke kennis van het Nederlands is voor ons vanzelfsprekend”

GentHet politiek debat rond aanwervingen bij Stad Gent suddert ook een maand na datum voort. Nadat er eerder discussie is geweest rond een voorrangsregeling voor personen met een migratieachtergrond, speelt de oppositie nu in op de kennis van het Nederlands. “We moeten de lat toch niet nodeloos hoog leggen?”, vraagt schepen van Werk Bram Van Braeckevelt (Groen) zich af.

 1. Hardleerse fietsendief riskeert één jaar cel: “Die fiets stond los, dan mag dat toch?”
  Gent

  Hardleerse fietsen­dief riskeert één jaar cel: “Die fiets stond los, dan mag dat toch?”

  Een 35-jarige man uit Gent riskeert één jaar effectieve celstraf nadat hij voor de zoveelste keer werd betrapt op het stelen van een fiets. Maandagochtend moest hij zich verantwoorden voor vier fietsdiefstallen, onder meer die van een 80-jarige vrouw. Haar dochter verdedigde haar moeder in de rechtbank. “Mijn moeder heeft hartproblemen. Ze heeft drie nachten niet geslapen, ze had dood kunnen zijn”, zei ze emotioneel.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan