Demir Ali Köse, voorzitter van de Vereniging van Gentse Moskeeën, wil iedereen een hart onder de riem steken
Volledig scherm
PREMIUM
Demir Ali Köse, voorzitter van de Vereniging van Gentse Moskeeën, wil iedereen een hart onder de riem steken © DVEG

De Vereniging van Gentse Moskeeën wenst Gentenaars een fijne kerst: “Hart onder de riem want wij hebben hetzelfde meegemaakt met onze feestdagen”

GentCorona zorgde dit jaar voor een domper op de dagen wanneer we toch eens een reden vonden om te feesten, want dat moest steeds in intieme kring. Ook in de moslimgemeenschap was het een jaar om snel te vergeten. Gebedshuizen moesten voor lange tijd de deuren sluiten en werden slechts voor een beperkt publiek terug geopend. De Vereniging van Gentse Moskeeën wil alle Gentenaars een hart onder de riem steken en roept op om de regels te blijven volgen: “Alleen door met z’n allen samen ons goed aan de maatregelen te houden, kunnen we er voor zorgen dat we volgend jaar wel alle feestdagen uitgebreid in familieverband zullen kunnen vieren”.

 1. Proefproject met sneltests op school voor het eerst toegepast: hele klas uit een basisschool getest en 1 extra besmetting ontdekt
  Gent

  Proefpro­ject met sneltests op school voor het eerst toegepast: hele klas uit een basis­school getest en 1 extra besmetting ontdekt

  De coronacijfers in het Gentse onderwijs worden nauwlettend in de gaten gehouden. De voorbije week werd in een lagere school één clusterbesmetting vastgesteld. De hele klas werd getest via het proefproject rond sneltesten. Daarbij werd nog één extra besmetting vastgesteld. “Goed en voldoende (snel)testen en het respecteren van de quarantaine zijn superbelangrijk”, vindt onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen).
 1. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen

 2. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?