Slachtoffers Hanane Jouami en Veerle Criel, en dader Marc Van Overschelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffers Hanane Jouami en Veerle Criel, en dader Marc Van Overschelde. © RV / Vertommen

De perfecte moord? Of toch niet? Apotheker Marc Van Overschelde (54) vermoordde zijn vrouw én zijn nieuwe partner: “Weerzinwekkend en laf”

Gent/LievegemAls de speurders op 9 mei 2013 het lijk van Veerle Criel (45) uit het kanaal Gent-Brugge in Lovendegem vissen, kan niemand weten dat ze hiermee ook een andere, vier jaar oude moord zouden oplossen. Alle ogen zijn al snel gericht op ex-apotheker Marc Van Overschelde (53). Een weerzinwekkend verhaal over ziekelijke jaloezie en extreem narcisme. “En als hij een visum had gekregen, zaten we vandaag met nog een derde moord.’ Het verhaal over deze weerzinwekkende moord kon je in 2022 ook bekijken in True Crime Belgium op Streamz.

11 reacties

 • Lisette Van Steenberge

  2 maanden geleden
  Het gerecht in België is van eensgezind laag niveau. Als je 1/3 vd jaren hebt uitgezeten ben je vrij. Waarom? Begrijpen wie begrijpen kan!
 • jozef perdaens

  2 maanden geleden
  Het is niet de wereld Maar de mensen die leven die dit mekaar aandoen
 • alain schils

  5 maanden geleden
  Crapuul dat nog eisen gaat stellen. Zijn klanten mogen blij zijn dat ze braaf zijn geweest of ze waren ook nog een slachtoffer geweest van deze psychopaat.
 • Freddy Van Groens

  5 maanden geleden
  Ik denk dat het alleen in België kan dat een moordenaar eisen stelt.te zot om los te lopen.
 • Nadine Pardon

  5 maanden geleden
  In wat voor een wereld leven wij?
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. VERMOORDE ONSCHULD. Op zijn 16de schopt Junior een wereldberoemde pianist dood. Maar het ergste volgt wanneer hij zijn vriendin en baby mag bezoeken
  PREMIUM
  Brussel

  VERMOORDE ONSCHULD. Op zijn 16de schopt Junior een wereldbe­roem­de pianist dood. Maar het ergste volgt wanneer hij zijn vriendin en baby mag bezoeken

  16 jaar geleden werd het levenloze lichaam van de wereldberoemde pianist Benjamin Rawitz (60) teruggevonden in de kelder van zijn appartementsgebouw in hartje Brussel. De man was door een hel gegaan. Hij werd doodgeschopt voor zijn Honda Civic. Toen zijn moordenaars anderhalf jaar later opgepakt werden, dacht iedereen dat het ergste achter de rug was. Maar dat was buiten de zieke geest van Junior Pashi Kabunda gerekend.