Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Klaas De Scheirder

De lokfiets 2.0, het nieuwe wapen tegen diefstallenplaag: “We betrappen de dieven op heterdaad”

GentDe Gentse politie trekt binnenkort met een nieuwe type lokfietsen de baan op. Dat blijkt uit een vraag van Johan Deckmyn (Vlaams Belang) aan burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). De fietsen, uitgerust met een zendertje, moeten een halt toeroepen aan de vele fietsdiefstallen in de stad.

 1. Met twee vertrokken uit psychiatrisch centrum, maar samenwonen loopt volledig uit de hand: “Hij doofde sigaretten op mijn armen”
  Gent

  Met twee vertrokken uit psychia­trisch centrum, maar samenwonen loopt volledig uit de hand: “Hij doofde sigaretten op mijn armen”

  Twee twintigers die een vriendschap opbouwden in een Gents psychiatrisch centrum beslisten afgelopen jaar om samen te gaan wonen, nadat een van hen niet meer welkom was wegens het veroorzaken van overlast. Dat samenwonen liep al snel uit de hand, met alcohol als boosdoener. Eén van hen beschuldigt de andere er nu van hem mishandeld te hebben. Het openbaar ministerie vraagt een celstraf van 40 maanden.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.