Beeld ter illustratie: een bus stopt aan de bewuste halte aan de Korenmarkt.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: een bus stopt aan de bewuste halte aan de Korenmarkt. © Google Maps.

De Lijn onderzoekt racistisch incident op bus: “De chauffeur zei dat ze terug naar haar eigen land moest”

“Ze zat met haar arm vast tussen de deuren, maar de chauffeur bleef ijzig kalm. Toen ze in paniek sloeg en zich los probeerde wrikken, zei hij dat ze terug moest naar haar eigen land”, Gentenaar P.D. getuigt hoe een lijnchauffeur wel zeer racistisch reageerde toen een tienermeisje met allochtone roots vast kwam te zitten bij het afstappen. “We nemen dit heel ernstig én zullen dit grondig onderzoeken”, reageert De Lijn. 

122 reacties

 • monique deceuninck

  2 jaar geleden
  ik ga weinig met de bus het is veel verbetert ,maar sommige chauffeurs laten toch te wensen over aan vriendelijkheid ,het kan soms nog beter
 • Tania Janssens

  2 jaar geleden
  Het is erg geworden tegenwoordig. Ikzelf zal altijd reageren op rascistiche mensen en ja het gebeurd dagelijks.
 • Samuel Smausentich

  2 jaar geleden
  Heeft iemand zich al eens afgevraagd WAAROM die chauffeur zo heeft gereageerd? Het zogenaamde racisme is een té gemakkelijk antwoord.
 • Eric Grosemans

  2 jaar geleden
  Was het nu zo moeilijk geweest om op het knopje van de deur te drukken, zodat die opende? En uitspraken als "ze zouden beter naar hun eigen land gaan" zijn nu eenmaal racistisch.
 • willem merken

  2 jaar geleden
  Beste P.D, ik stel je voor om na de schooluren die 15-jarigen eens gaan te bestuderen als ze de bus nemen. Boel zoeken, lawaai voor een hele ketelmakerij, arrogantie van je kan mij nikske maken want ik ben minderjarig en jij zal mogen rechtstaan want zij nemen alle plaatsen in...... veel succes. Loop eens mee met de controleurs als ze de vervoerbewijzen gaan controleren.