Wegrijden uit de stad lukt wel, maar stadinwaarts staat tram 1 vaak mee in de file.
Volledig scherm
Wegrijden uit de stad lukt wel, maar stadinwaarts staat tram 1 vaak mee in de file. © Foto Masscho

De Lijn heeft oplossing voor toeritdosering Kortrijksepoortstraat: Binnenkort staat tram 1 (hopelijk) niet meer in de autofile

GentToeritdosering. Dat is het systeem in de Kortrijksepoortstraat dat ervoor moet zorgen dat tram 1 bij grote drukte niet mee in de file komt te staan tussen de stadsring en de Kouter. Het bestaat sinds 2012, maar werkte meer niet dan wel. Sinds juni 2018 ligt het helemaal plat. “Maar momenteel stelt De Lijn alles in het werk om het de komende weken weer operationeel te krijgen”, zegt mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld).

  1. ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Dikran (55) houdt de heilige grasmat van de Buffalo’s in topconditie: “Zelfs kunstgras moet je onderhouden”
    PREMIUM

    ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Dikran (55) houdt de heilige grasmat van de Buffalo’s in topcondi­tie: “Zelfs kunstgras moet je onderhou­den”

    Nu het nieuwe voetbalseizoen zich aandient, zet onze krant vijf medewerkers in de verf die achter de schermen van AA Gent werken. In het moderne voetbal is het een komen en gaan van spelers en trainers, maar het zijn deze mensen die, vrijwillig of betaald, samen met de supporters het hart vormen van de club. Als de Buffalo’s dit jaar potten breken in de Jupiler Pro League, is dat mee dankzij hen. Vandaag: Dikran Garabet, de man die er voor zorgt dat de velden er piekfijn bij liggen.