Dirk Frimout in het Begijnhof van Gent, waar hij woont.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Frimout in het Begijnhof van Gent, waar hij woont. © Wannes Nimmegeers

De lievelingsplekken in Gent van astronaut Dirk Frimout (81): “Mijn vrouw en ik doen bijna alles te voet”

GentAf en toe gaan we op pad met een bekende Gentenaar, en vragen we wat haar of zijn lievelingsplekken zijn. Deze keer neemt astronaut Dirk Frimout (81) – die in de jaren negentig als eerste Belg naar de ruimte ging – ons mee naar zijn favoriete adresjes in Gent.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Juf Katelijn (50) van het François Laurentinstituut is genomineerd als leerkracht van het jaar: "Véél geduld en véél lachen”
  GENT

  Juf Katelijn (50) van het François Laurentin­sti­tuut is genomi­neerd als leerkracht van het jaar: "Véél geduld en véél lachen”

  Feest in bassischool François Laurentinstituut in de Onderstraat: juf Katelijne+ Debbaut, die in de ‘overgangsklas’, kleutertjes én eerste leerjaar samen, lesgeeft, is genomineerd als Leerkracht van het Jaar door onderwijsblad Klasse. De overgangsklas is wellicht één van de eerste in haar soort. “De jongsten kunnen er nog even opgroeien”.