PoléPolé is het enfant terrible van de feesten
Volledig scherm
PREMIUM
PoléPolé is het enfant terrible van de feesten © Wannes Nimmegeers

Dé lessen uit de Gentse Feesten 2022: PoléPolé blijkt ‘enfant terrible’, herbruikbare bekers niet ideaal...

GentDe stadsdiensten, veiligheidsdiensten en een aantal pleinorganisatoren hebben een evaluatie gemaakt van de voorbije ‘wedergeboorte van de Gentse Feesten’. In grote lijnen blijkt dat een enorm succes te zijn geweest, maar toch zijn er enkele pijnpunten, die tegen volgend jaar worden aangepakt, wat je als feestenganger kan voelen. Wij lijsten ze hier even voor je op.

 1. Stadsbestuur rond met besparingsplan: “We schrappen geen grote projecten, we schuiven ze wel naar de toekomst”
  PREMIUM
  Gent

  Stadsbe­stuur rond met besparings­plan: “We schrappen geen grote projecten, we schuiven ze wel naar de toekomst”

  Grote geplande investeringsprojecten in Gent worden - ondanks de crisis - niet geschrapt. Er wordt wel met budgetten gegoocheld, en heel wat plannen worden vooruitgeschoven in de tijd. Het volgende stadsbestuur zal dus al heel wat rekeningen gepresenteerd krijgen van projecten die nu worden uitgesteld. Komt er een toegankelijk Gravensteen en mogen we eindelijk zwemmen in het Houtdok, en zo ja, wanneer? Wij lijsten alvast de grote lijnen op.
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.