Archiefbeeld: deze zomer gingen de herexamens nog door in Flanders Expo.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: deze zomer gingen de herexamens nog door in Flanders Expo. © Wannes Nimmegeers

De lessen en examens gaan door, maar UGent-rector roept personeel op om ook die ene dag thuis te blijven: “Volg het advies van GEMS”

GENTVannacht gaan de nieuwe maatregelen in waar het Overlegcomité woensdag over besliste. Dat betekent vanaf maandag dus maximum één dag op kantoor werken, tenzij het echt niet anders kan. Aan de UGent roept rector Rik Van de Walle zijn personeel op om àlle telewerkbare taken thuis uit te voeren. De lessen blijven wel doorgaan en ook de examens zijn intussen ingepland.

 1. N-VA stelt ‘onderzoek naar politiecontroles’ opnieuw in vraag: “Bij amper 0,003% blijkt de klacht gegrond”
  Gent

  N-VA stelt ‘onderzoek naar politiecon­tro­les’ opnieuw in vraag: “Bij amper 0,003% blijkt de klacht gegrond”

  “Uit cijfers die ik heb opgevraagd, blijkt dat bij slechts 0,08 procent van de identiteitscontroles klacht wordt neergelegd over de handelingswijze van de politie, en daarvan blijkt slecht 0,003 procent gegrond”, stelt Anneleen Van Bossuyt. “Ik begrijp dus niet waarom de stad dan nog een duur onderzoek naar de politie bestelt.” Daarmee reageert ze opnieuw opnieuw op een onderzoek van de UGent en de VUB.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Na jongetje van 11 raakt nu ook jonge mama gewond door openslaand portier in Sint-Amandsberg: “Infrastructuur zorgt voor onveilige situaties”
  Gent

  Na jongetje van 11 raakt nu ook jonge mama gewond door openslaand portier in Sint-Amandsberg: “Infra­struc­tuur zorgt voor onveilige situaties”

  Op de Grondwetlaan in Sint-Amandsberg is dinsdagavond een jonge mama gewond geraakt nadat ze al fietsend een plotseling openslaand portier probeerde te ontwijken. Enkele maanden geleden gebeurde al hetzelfde met een jongetje van 11, een paar straten verder. “Ouders laten hun kinderen hier niet meer fietsen”, klinkt het ongerust in de buurt.