De Cataloniëstraat donderdag om 16.30 uur: leeg
Volledig scherm
De Cataloniëstraat donderdag om 16.30 uur: leeg © Wannes Nimmegeers

De leegste Gentse Feesten ooit: “Het is rampzalig”

Klagen willen ze niet, de organisatoren. Maar het is intussen voor iedereen duidelijk: het zal geen evidentie worden om uit de kosten te komen. Allemaal hebben ze inspanningen gedaan om een namiddagprogrammatie op poten te zetten, maar de voorbije namiddagen was er geen kat. Donderdagmiddag zelfs letterlijk niemand.

 1. Een ochtend op pad in meisjesinternaat Sint-Barbara: “We zijn hier niet in de klas, hier gelden andere regels”
  PREMIUM
  Gent

  Een ochtend op pad in meisjesin­ter­naat Sint-Barbara: “We zijn hier niet in de klas, hier gelden andere regels”

  In de Savaanstraat in Gent zitten sinds begin dit jaar niet enkel jongens op internaat. Het Sint-Barbaracollege, decennialang een mannenbastion, opende vorig jaar een afdeling voor meisjes. Zij verbleven toen nog in de De Oude Abdij van Drongen, maar nu de kamers in de Savaanstraat klaar zijn, mochten we een ochtend meelopen. “Zo opgewekt zijn anders nooit. Ze wisten dat HLN kwam, typisch.”
 2. “Pas open en we moesten weer dicht”: 5 starters over hun overschakeling op takeaway
  PREMIUM
  Gent

  “Pas open en we moesten weer dicht”: 5 starters over hun overschake­ling op takeaway

  Het coronavirus houdt lelijk huis, en toch besloten heel wat ondernemers de voorbije weken om een nieuw restaurant of café te openen. Dat er een tweede verplichte sluiting zou komen, hadden veel van hen niet zien aankomen. Plots moesten ze overschakelen naar afhaal. Hieronder zetten we 5 starters in de kijker die nog maar pas een horecazaak openden, en nu al moeten sluiten. Hoe gaan ze daarmee om en wat bieden ze aan via takeaway? Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 1. ‘Eveline’ gebruikte ook foto's van Gentse onderwijzeres: “Ze is een groter slachtoffer dan die BV’s”
  Gent

  ‘Eveline’ gebruikte ook foto's van Gentse onderwijze­res: “Ze is een groter slachtof­fer dan die BV’s”

  G.R., de jongeman die via catfishing naaktfoto's van verschillende BV's bemachtigde, gebruikte voor zijn praktijken foto's van een Gentse onderwijzeres. Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard en het nieuws wordt door gerechtelijke bronnen bevestigd. Hoe de 27-jarige G.R. aan de foto's van de jonge vrouw raakte, is nog niet duidelijk. De onderwijzeres heeft voorlopig nog geen klacht ingediend. G.R. werd begin oktober onder aanhoudingsbevel geplaatst maar enkele dagen later vrijgelaten onder voorwaarden.