Mama Yara De Backer op de afdeling neonatologie van het AZ Jan Palfijn in Gent.
Volledig scherm
Mama Yara De Backer op de afdeling neonatologie van het AZ Jan Palfijn in Gent. © Wannes Nimmegeers

De kleinste kerstkindjes. Tweeling Tijl en Warre krijgt zelfgehaakte kerstsokjes van personeel Jan Palfijn: “Voor elke gelegenheid haken we wel iets”

GENTHéél schattig en een mooie herinnering: tweeling Tijl en Warre werden nog op de valreep op 24 december geboren, op 35 weken. Terwijl ze een beetje aansterken, haakte het personeel van de verloskunde in het AZ Jan Palfijn twee paar kleine kerstsokjes voor de baby’tjes. Mét belletje, dat spreekt. Elk kindje op de afdeling krijgt trouwens een paar.

 1. Brusselse bende pleegt twee nachtelijke overvallen in Gent: “We kwamen naar hier om ons te amuseren”
  PREMIUM

  Brusselse bende pleegt twee nachtelij­ke overvallen in Gent: “We kwamen naar hier om ons te amuseren”

  Vijf Brusselse jongeren, de oudste amper 20 jaar, riskeren elk een celstraf van één jaar nadat ze eind januari twee nachtelijke overvallen pleegden. ‘Voor de fun’ beroofden ze een vrouw van haar koptelefoon, om een paar minuten later twee personen te beroven in het Citadelpark. Hierbij spoten ze deodorant in het gezicht van de slachtoffers. Tijdens het weglopen riepen ze nog ‘losers’, maar uiteindelijk bleken zij de pineut, toen de politie hen niet veel later inrekende.
  Gent
 2. “De mens werd moordenaar, maar de moordenaar werd weer mens.” Advocaten over de spectaculaire omwenteling in assisenproces rond ‘kotmoord’
  PREMIUM

  “De mens werd moordenaar, maar de moordenaar werd weer mens.” Advocaten over de spectacu­lai­re omwente­ling in assisenpro­ces rond ‘kotmoord’

  Vrouwe Justitia bewandelt soms onvoorspelbare en kronkelige paden. Dat ondervonden ook de Gentse advocaten van de verdediging Dennis Van Overstraeten en Bruno Soenen op het assisenproces rond de zogenaamde kotmoord in Kortrijk. Hoewel beschuldigde Mohammad Musawi (24) maar liefst 4,5 jaar alle betrokkenheid ontkende, bekende hij de laatste dag plots de dubbelde moord op Youlia (19) en Nessar (18). Zijn bekentenis joeg een schokgolf door de zaal, die ook zijn advocaten niet onberoerd liet. “Hij heeft iedereen jarenlang voorgelogen, maar koos ervoor om het pad van de leugen te verlaten. Daar is moed voor nodig.”
  Gent