De Gentse opera, voor veel Gentenaars een onbekend gebouw. Dat moet in de toekomst veranderen.
Volledig scherm
De Gentse opera, voor veel Gentenaars een onbekend gebouw. Dat moet in de toekomst veranderen. © Foto James Arthur

De Gentse Opera wordt van iedereen

Gent krijgt geld voor de restauratie van het Operagebouw aan de Kouter. Dat staat in het regeerakkoord. Heel wat Gentenaars stellen zich daar vragen bij, omdat het ‘een elitair gebouw’ is, voor een beperkt publiek. Maar dat moet in de toekomst drastisch veranderen. De opera moet van iedereen worden.

2 reacties

 • Christel De Smet

  3 jaar geleden
  Opera is nog maar 24 j geleden volledig gerestaureerd, ik denk dat er andere prioriteiten zijn in onze samenleving
 • Linda D'Haese

  3 jaar geleden
  Meuleman Louis Ja op alles besparen voor de gewone mensen maar 100 miljoen uitgeven voor een opera gebouw waar al jaren miljoenen worden ingestopt wegens zwaar verlieslatend dit is muziek en zang uit de middeleeuwen zelfs veel van (de elite ) hebben geen interesse meer in dit genre
 1. Rita (72) en Pottie (75), oudste cafébazen van Overpoort, hebben hun laatste pint getapt: “Terug tien in plaats van vijf uur slapen”
  Gent

  Rita (72) en Pottie (75), oudste cafébazen van Overpoort, hebben hun laatste pint getapt: “Terug tien in plaats van vijf uur slapen”

  Voor de Gentse studenten zitten de examens erop, maar ook Luc ‘Pottie’ D’haens (75) en Rita Van Rijsselberghe (72) hebben hun donderdagnacht hun laatste beproeving doorstaan. Na 45 jaar achter de tapkraan gaan de oudste cafébazen van de Overpoort dan toch met pensioen. Heel wat studenten en oud-studenten kwamen nog afscheid van hen nemen in ‘hun’ Salamander.