De Mobiscore van Gent. Nooit een perfecte 10 op 10
Volledig scherm
De Mobiscore van Gent. Nooit een perfecte 10 op 10 © Google Maps

De Gentse Mobiscore: nooit een 10 op 10 en buizen in het havengebied

De Mobiscore kreeg de voorbije dagen heel wat kritiek. De score die moet bepalen hoe makkelijk men zich met de fiets, te voet of het openbaar vervoer kan verplaatsen blijkt niet altijd even betrouwbaar. Maar hoe scoort Gent? In het centrum haalt Gent 9.7 maar nooit een 10 op 10. Eigenaars van woningen in de haven krijgen zelfs een regelrechte buis.

4 reacties

 • Peter Verniers

  2 jaar geleden
  Wonen in de stad en 50km moeten rijden om te werken. Wonen aan de rand van de stad en 10km rijden om te werken. Dat komt op 400 km in de week dat de stadsmens met een goede mobiscore meer doet dan deze in de randgemeente. Als deze in de randgemeente dan eens 10 km rijd naar de stad, bakker, slager,.... dan zal hij een betere mobliteitscore hebben dan de stadsmens met een zogezegde goede mobiscore. Waar zijn de kritische journalisten?
 • Jacqueline Dumortier

  2 jaar geleden
  Dus ... openbaar vervoer is eigenlijk wat men hier onderzoekt ... en daarop krijg je dan een score,die waarde bepaalt van je woonst... of woonomgeving ? Iets waar we totaal niets kunnen aan doen ? Iets wat al jaren aangeklaagd wordt zeker sinds ons circulatieplan ? Goed bezig om ons weer een hak te zetten...
 • Nico Ostijn

  2 jaar geleden
  Ook even de Mobiscore gecheckt voor mijn straat. 500 meter van een supermarkt, 300 meter van een school, twee tramhaltes op één straat ver en anderhalve kilometer van Gent-St.-Pieters: 9,4: uitstekend toch?
 • Paul Standaert

  2 jaar geleden
  En toch ken ik iemand in de stationsbuurt die 10 op 10 haalt...
 1. Leerlingen Gentse kunstschool trekken papieren zak over hun hoofd uit protest tegen onderwijshervorming: “Kunst geeft me zelfvertrouwen”
  Gent

  Leerlingen Gentse kunst­school trekken papieren zak over hun hoofd uit protest tegen onderwijs­her­vor­ming: “Kunst geeft me zelfver­trou­wen”

  Een zestigtal leerlingen van het Secundair Kunstinstituut ging deze middag met een papieren zak over hun hoofd in de voortuin van de school staan. Na twee minuten trokken ze collectief de zak van hun hoofd waarna ze slogans riepen als ‘ik wil kunnen dansen, ‘ik wil kunnen tekenen’ en ‘ik wil kunnen acteren’. Hiermee gaan ze in tegen de nieuwe eindtermen die aangeduid staan in de laatste onderwijshervorming.
 2. Sophie vormt oude isomodozen om tot huisjes voor zwerfkatten: “Wie wil kan ze gratis komen ophalen”
  Gent, Merelbeke, Destelbergen, Melle, Oosterzele

  Sophie vormt oude isomodozen om tot huisjes voor zwerfkat­ten: “Wie wil kan ze gratis komen ophalen”

  Sophie Hamelink (25) is een grote dierenliefhebber. Als vrijwilliger bij Kat Zoekt Thuis probeert ze zoveel mogelijk katten een warme thuis te geven, maar spijtig genoeg zijn er meer zwerfkatten dan opvanggezinnen. Daarom deelt ze nu gratis huisjes gemaakt uit oude isomodozen uit die mensen eender waar kunnen zetten voor zwerfkatten in de buurt.
 1. 1 jaar LEZ in cijfers: 79.163 boetes uitgeschreven, 33.363 weer geannuleerd, slechts 2,56 van de 6,87 miljoen euro aan boetes geïnd
  Gent

  1 jaar LEZ in cijfers: 79.163 boetes uitgeschre­ven, 33.363 weer geannu­leerd, slechts 2,56 van de 6,87 miljoen euro aan boetes geïnd

  Over de Lage Emissie Zone zal de discussie in Gent nooit stoppen, maar soms zijn er wel objectieve feiten waar niks tegenin te brengen is. De cijfers bijvoorbeeld, die Johan Deckmyn (VB) opvroeg bij bevoegd schepen Tine Heyse (Groen). Daaruit blijkt dat voor liefst 6.870.000 euro aan boetes is uitgeschreven, waarvan nog maar 2.560.000 euro effectief in de stadskas belandde.
 2. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre