De Mobiscore van Gent. Nooit een perfecte 10 op 10
Volledig scherm
De Mobiscore van Gent. Nooit een perfecte 10 op 10 © Google Maps

De Gentse Mobiscore: nooit een 10 op 10 en buizen in het havengebied

De Mobiscore kreeg de voorbije dagen heel wat kritiek. De score die moet bepalen hoe makkelijk men zich met de fiets, te voet of het openbaar vervoer kan verplaatsen blijkt niet altijd even betrouwbaar. Maar hoe scoort Gent? In het centrum haalt Gent 9.7 maar nooit een 10 op 10. Eigenaars van woningen in de haven krijgen zelfs een regelrechte buis.

4 reacties

 • Peter Verniers

  2 jaar geleden
  Wonen in de stad en 50km moeten rijden om te werken. Wonen aan de rand van de stad en 10km rijden om te werken. Dat komt op 400 km in de week dat de stadsmens met een goede mobiscore meer doet dan deze in de randgemeente. Als deze in de randgemeente dan eens 10 km rijd naar de stad, bakker, slager,.... dan zal hij een betere mobliteitscore hebben dan de stadsmens met een zogezegde goede mobiscore. Waar zijn de kritische journalisten?
 • Jacqueline Dumortier

  2 jaar geleden
  Dus ... openbaar vervoer is eigenlijk wat men hier onderzoekt ... en daarop krijg je dan een score,die waarde bepaalt van je woonst... of woonomgeving ? Iets waar we totaal niets kunnen aan doen ? Iets wat al jaren aangeklaagd wordt zeker sinds ons circulatieplan ? Goed bezig om ons weer een hak te zetten...
 • Nico Ostijn

  2 jaar geleden
  Ook even de Mobiscore gecheckt voor mijn straat. 500 meter van een supermarkt, 300 meter van een school, twee tramhaltes op één straat ver en anderhalve kilometer van Gent-St.-Pieters: 9,4: uitstekend toch?
 • Paul Standaert

  2 jaar geleden
  En toch ken ik iemand in de stationsbuurt die 10 op 10 haalt...
 1. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!

 2. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo