Michiel Oyen en Griet De Kesel staan samen aan het roer van restaurant JUS.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Oyen en Griet De Kesel staan samen aan het roer van restaurant JUS. © Wannes Nimmegeers

De eerste zomer van Michiel (32) en Griet (32) in restaurant JUS: “In Zuid-Spanje beseften we dat onze ziel in Gent ligt”

Dan kan je na maanden werk en voorbereiding je zaak openen, gooit corona roet in het eten. Wij brengen de hele week het verhaal van startende Gentse ondernemers die het meemaakten. Ook Michiel Oyen (32) en Griet De Kesel (32) moesten hun droom even op pauze zetten. Hoe kijken zij terug op de voorbije bewogen maanden en wat verwachten ze van hun eerste zomer?

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Relschopper uit Gent riskeert tien maanden cel voor agressief gedrag tijdens coronamars: “Hij gooide metalen terrasstoel naar de politie”
  Gent

  Relschop­per uit Gent riskeert tien maanden cel voor agressief gedrag tijdens coronamars: “Hij gooide metalen terras­stoel naar de politie”

  Het Brusselse parket heeft donderdagnamiddag een gevangenisstraf van tien maanden gevorderd tegen een man die betrokken was bij de rellen die de eerste mars tegen de coronapas, op 21 november, ontsierden. De twintiger uit Gent gooide tijdens die rellen een metalen terrasstoel naar de politie. “Ik was gefrustreerd door het politieoptreden maar ik besef dat dit niet kan, en dat dit niets bijdraagt aan het protest”, zei de man in de rechtbank.