Koen Crucke en Blanka Heirman heffen het glas, hier in de Gentse Minard.
Volledig scherm
Koen Crucke en Blanka Heirman heffen het glas, hier in de Gentse Minard. © Wannes Nimmegeers

De comeback van de 80-jarige actrice Blanka Heirman in ‘De Wens’: “Dat Koen Crucke mij vroeg om mee te spelen, was het mooiste cadeau ooit”

De HaanOoit was ze een hele grote actrice in Vlaanderen, maar in 1997 werd Blanka Heirman zonder pardon ontslagen uit de schouwburg NTGent. Het was meteen de laatste keer dat ze op de planken stond. Tot nu, want de intussen 80-jarige Blanka maakt binnenkort haar comeback, in een geweldig stuk dat ze samen met Koen Crucke maakte en speelt. De première is voor De Haan, de thuishaven van beide Gentenaars. “Ik heb al zitten ‘bleiten’ als een kind, dit brengt zoveel herinneringen terug”, glundert Blanka.

  1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
    Jobat

    Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

    Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.