Automaten aan de Aula.
Volledig scherm
PREMIUM
Automaten aan de Aula. © Wannes Nimmegeers

De bizarste automaten in Gent: van een praline-automaat tot een cadeautjesmachine

GentToegegeven: Gent is Japan niet. Het is niet zo dat je hier automaten hebt waar je levende puppy’s, ijsjes of paraplu’s kan uithalen, maar het is ook niet zo dat je enkel saaie frisdrankautomaten tegenkomt in Gent. Verspreid over de stad en haar deelgemeenten kom je toch enkele bijzondere exemplaren tegen als je goed uitkijkt. Onze fotograaf ging rond in Gent om de leukste op beeld vast te leggen.

 1. Walter (64) en Paul (61) zullen hun restaurant Carte Blanche niet meer heropenen op 1 mei: “Corona heeft ons pensioen een beetje vervroegd”
  PREMIUM
  Gent

  Walter (64) en Paul (61) zullen hun restaurant Carte Blanche niet meer heropenen op 1 mei: “Corona heeft ons pensioen een beetje vervroegd”

  Officieel zijn ze intussen al Oostendenaar geworden, want de rest van hun leven willen Walter Goderis en Paul Rapati alleen nog genieten aan zee. 29 jaar lang hebben ze hun zaak Carte Blanche aan de Martelaarslaan in Gent gehad. “Eind 2021 zouden we sowieso stoppen, maar om nu nog voor die paar maanden opnieuw te openen, dat gaan we niet doen.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!