Magali van Poucke bij de sluis aan de Vlaamsekaai, waar ze bever Billy 5 dagen lang eten gaf
Volledig scherm
Magali van Poucke bij de sluis aan de Vlaamsekaai, waar ze bever Billy 5 dagen lang eten gaf © Jill Dhondt

De bever van de Vlaamsekaai overleefde dankzij Magali. “Elke dag kocht ik appels en kool voor hem”

GentDe bever die deze week uit het sluizencomplex aan de Vlaamsekaai werd gevist, heeft zijn leven misschien wel te danken aan Magali Van Poucke. Zij voederde het beestje meerdere keren per dag appels en kool. “Ik heb meermaals gevraagd om hem te redden, maar pas toen het in de krant stond, kwam er actie.”

 1. Identiteit bevestigd: vier inzittenden van auto die in Leie belandde zijn koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije
  Play
  Gent

  Identiteit bevestigd: vier inzitten­den van auto die in Leie belandde zijn koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije

  De vier inzittenden van de wagen die in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven kwamen nadat het voertuig in het water belandde aan de Huidevetterskaai in Gent, zijn van Slovaakse afkomst. “Afgelopen nacht was er een positieve identificatie van de vier slachtoffers", zegt politiewoordvoerder Bart De Cocker. Eén van de inzittenden, een 33-jarige Slovaak, stond ingeschreven in Gent. Ook zijn vriendin van 35 zat dus in de wagen. “Waarom ze in een wagen met Franse nummerplaat reden, wordt nog onderzocht.”
 2. Gentse brandweer legt werk neer: “Die angstcultuur moet stoppen, te veel collega’s hebben een burn-out”
  PREMIUM
  Gent

  Gentse brandweer legt werk neer: “Die angstcul­tuur moet stoppen, te veel collega’s hebben een burn-out”

  De Gentse brandweer heeft maandagmorgen massaal actie gevoerd aan de kazerne in de Roggestraat. Alle diensten van de Brandweerzone Centrum legden het werk neer uit onvrede over het gebrek aan respect, de angstcultuur en de grote veranderingen die de jongste jaren zijn doorgevoerd zonder overleg. De hulpverlening voor de burgers bleef gegarandeerd. Burgemeester Mathias De Clercq belooft oplossingen tegen 30 november. Tot dan zal de brandweer geen administratieve taken meer uitoefenen.