Jannes Deduytschaever (29) en zijn partner Karen Van Lysebeth (27) werden door Gault&Millau erkend als beste chocolatier van het jaar
Volledig scherm
Jannes Deduytschaever (29) en zijn partner Karen Van Lysebeth (27) werden door Gault&Millau erkend als beste chocolatier van het jaar © RV/Jill Dhondt

De beste chocolatier van Vlaanderen vind je in.... Gent: “Toeristen vragen er om, maar hier géén cuberdons of sneeuwballen”

GentEen jaar lang mag Jannes Deduytschaever zich de beste chocolatier van Vlaanderen noemen. De jonge Gentse ondernemer, nét geen 30, kreeg de bekroning van de bekende gids Gault&Millau. “Collega-chocolatiers lieten al weten dat we ons aan een stormloop mogen verwachten”, zegt hij. 

 1. Gentse ambulancier (33) breekt enkel op bergwandeling in Madeira: vier uur durende reddingsactie nodig
  PREMIUM
  Gent

  Gentse ambulan­cier (33) breekt enkel op bergwande­ling in Madeira: vier uur durende reddingsac­tie nodig

  Een Gentse ambulancier (33) heeft er een bewogen bergwandeling opzitten op Madeira. Tijdens de oversteek van de Pico do Arieiro naar de Pico Ruivo, twee van de hoogste bergtoppen op het eiland, brak hij zijn enkel. Bereik was er niet, dus hing hij af van een toevallige passant die zijn GPS-coördinaten kon doorgeven aan de hulpdiensten. Die kwamen pas na drie uur wachten met z’n twintigen de berg afgedaald om vervolgens weer een vier uur durende klim te maken, met G.V. op de brancard.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?