De Westerbegraafplaats in Gent, waar de groepsverkrachting plaatsvond.
Volledig scherm
PREMIUM
De Westerbegraafplaats in Gent, waar de groepsverkrachting plaatsvond. © BELGA

De ‘Bende van het Van Beverenplein’: de vijf tieners die verdacht worden van verkrachting in Gent

Ze noemen zichzelf de ‘Bende van het Van Beverenplein’. Vijf tieners die graag uitpakten op sociale media met stoere praat. Het bleef vaak bij stoerdoenerij, tot twee weken geleden in Gent. Een veertienjarig meisje werd door hen aangerand en gefilmd. De beelden werden verspreid, het meisje stapte uit het leven. De daders zijn nog heel jong, maar toch waren ze al berucht in de buurt. Ze maakten groepsfoto’s in de Overpoort - de gekende Gentse uitgaansbuurt - waar ze met een duidelijke middelvinger, gescheurde jeans en een goedkope fles schuimwijn stoer poseerden voor een muur vol graffiti. En ze zijn ook alomtegenwoordig op Snapchat en Tiktok, waar ze filmpjes maken van zichzelf met harde rapmuziek op de achtergrond.

53 reacties

 • Alain Van Kerkhove

  5 maanden geleden
  Maar één woord voor : krapuul waarvan de ouders mede-verantwoordelijk zijn voor de passieve "opvoeding" ! Laten geboren worden en laten lopen !!
 • Louis Vanderheyden

  5 maanden geleden
  Chemische castratie en snel legerplicht terug invoeren. Hoog tijd.
 • rita boom

  5 maanden geleden
  Wat voor een opvoeding hebben die gehad,de ouders ook straffen en die kinderen zet maar een tijd in het droge,voor mij zijn de ouders en kinderen crapuul in den hoogste graad.
 • Leopold Vanhoof

  5 maanden geleden
  De wet op de jeugdbescherming werd in het leven geroepen om de minderjarige te beschermen. De toestand is zo geëvolueerd dat deze wet blijkbaar de minderjarige de toelating geeft om ongestraft misdaden te plegen. En dat weten ze verduiveld goed en dat wordt dan ook schaamteloos uitgebuit. Het slachtoffer en de nabestaande, daar wordt veel minder aandacht aan besteed.
 • Dirk Brouns

  5 maanden geleden
  Linda De Baer Pamper beleid. Alles krijgt het sausje kinderrechten. Vroeger kreeg je pak rammel thuis als je iets ernstigs had uitgevreten en nu een advocaat
 1. “Ook mijn dochter werd slachtoffer van groepsverkrachting. Meer dan twee jaar later lopen de daders nog altijd vrij rond”
  PREMIUM

  “Ook mijn dochter werd slachtof­fer van groepsver­krach­ting. Meer dan twee jaar later lopen de daders nog altijd vrij rond”

  “Ook mijn 17-jarige dochter werd het slachtoffer van een groepsverkrachting.” Daarmee begint een boze vader zijn open brief aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. “Meer dan twee jaar na de feiten lopen de mannen die mijn dochter misbruikten, en daar ook foto’s van maakten en verspreidden, nog altijd vrij rond.” Het parket benadrukt dat het onderzoek momenteel nog altijd loopt, minister Van Quickenborne noemt de bestrijding van seksueel geweld “een absolute prioriteit”.