Zo zal de Vlasmarkt er maandagochtend om 10 uur uitzien
Volledig scherm
Zo zal de Vlasmarkt er maandagochtend om 10 uur uitzien © Wannes Nimmegeers

De avond van de laatste kans: vijf tips voor de Gentse Feesten op zondag

GentWaar naartoe op de laatste dag van de Gentse Feesten? Het aanbod is zo uitgebreid, dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Er zijn gewèldige binnenvoorstellingen, maar daarvoor had je al eerder kaarten moeten kopen. Geen nood, er zijn ook heel wat gratis optredens op zondag 24 juli!

 1. Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”
  PREMIUM
  GENT

  Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”

  Wie nu nog een kamer zoekt voor komend academiejaar in Gent, heeft een dik probleem. De studentenhuizen puilen uit, ook in cohousing is het vechten voor een plaatsje. Tine Heyse (Groen) is schepen voor Wonen en probeert voor ruim 10.000 studenten een nieuwe thuis op verplaatsing te vinden. “Als stad zijn we maar één van de partijen die hier iets aan kunnen doen.”
 1. Vittorio (29) werd neergestoken door Ierse voetbalfan in eigen café in Overpoort: “Ze gooiden zelfs met fietsen naar mijn zaak”
  PREMIUM
  Gent

  Vittorio (29) werd neergesto­ken door Ierse voetbalfan in eigen café in Overpoort: “Ze gooiden zelfs met fietsen naar mijn zaak”

  Het bezoek van de Ierse voetbalfans aan Gent is niet onopgemerkt voorbijgegaan. In de aanloop naar de wedstrijd tegen KAA Gent zetten zij de binnenstad op stelten door een feestje te bouwen in de Ierse pubs. Na het verlies sloeg de sfeer om bij sommigen, die naar de Overpoort trokken om er keet te schoppen. Caféuitbater Vittorio Bombello (29) moest het ontgelden. Hij werd afgevoerd met een steekwonde en kreeg negen hechtingen.