Fluvius kwam gas en elektriciteit afsluiten, onder toeziend oog van de politie
Volledig scherm
PREMIUM
Fluvius kwam gas en elektriciteit afsluiten, onder toeziend oog van de politie © Pieter Jan Dhollander

“Dat een mens zo kan leven, daar kan ik niet bij.” Krakers druipen af

MariakerkeDe laatste krakers in de Maeswal in Mariakerke zijn vrijdagmorgen vertrokken. Op een officiële uitzetting onder dwang op 21 oktober hebben ze dus niet gewacht. De politie plakte vorige week een bevel tot ontruiming op de zes gekraakte woningen, waar begin september nog een overleden man werd gevonden. Op beelden is te zien in welke weerzinwekkende omstandigheden de mensen leefden. 

 1. Boze boeren sturen verkeer in Gent in de war, 700 tractoren op de baan: “Wij staan politiek niet sterk, dus we moeten onze stem op een andere manier laten horen”
  Play
  Gent

  Boze boeren sturen verkeer in Gent in de war, 700 tractoren op de baan: “Wij staan politiek niet sterk, dus we moeten onze stem op een andere manier laten horen”

  Gent werd overspoeld door boze landbouwers in tractoren. Vanuit Wetteren waren er 150 op weg naar Gent, vanuit Eeklo nog eens 50. In totaal zouden 700 landbouwvoertuigen de binnenring afgereden hebben. Rond 14 uur werd de Sterre even bezet, maar het is vooral de Gentse stadsring R40 waar de landbouwers het verkeer lam legden. De boeren protesteerden tegen de strenge stikstofmaatregelen, die het hen onmogelijk maken hun job uit te oefenen.
 2. Verdacht overlijden in Mariakerke komt niet onverwacht voor de buurt: “Het is een komen en gaan van dealers in die gekraakte huizen”
  PREMIUM
  Mariakerke/Gent

  Verdacht overlijden in Mariakerke komt niet onverwacht voor de buurt: “Het is een komen en gaan van dealers in die gekraakte huizen”

  Afgelopen zaterdagmiddag werd in Maeswal, een straat in de Gentse deelgemeente Mariakerke en vlakbij het natuurgebied Bourgoyen, een verdacht overlijden vastgesteld. Ondertussen is in deze zaak een 35-jarige man uit Gent aangehouden. Volgens een buurtbewoner, die anoniem wil blijven voor de veiligheid van zijn gezin, komt dit niet onverwacht. “Al maanden wordt hier gekraakt, ze lopen de huizen in en uit.”