Zwemmen aan de Blaarmeersen mag pas vanaf 25 mei.
Volledig scherm
Zwemmen aan de Blaarmeersen mag pas vanaf 25 mei. © Wannes Nimmegeers

Dan toch redders aan Blaarmeersen op warmste dag, maar niet om te ‘redden’. “Politie bijstaan om mensen uit het water te houden”

GentDat er op warme meidagen geen redders kunnen voorzien worden aan de Blaarmeersen, stuit op politiek onbegrip. Vooral omdat - zo stelt Anneleen Van Bossuyt (N-VA) - beheerder Farys wel degelijk bereid zou zijn redders te leveren. Morgen komen er zelfs, maar niet om te redden, wel om de mensen weg te houden van het water.

  1. De besparingsplannen van de stad in cijfers: huiseigenaars zullen gemiddeld 100 euro per jaar extra betalen, stad bespaart 54 miljoen op eigen uitgaven
    PREMIUM
    Gent

    De besparings­plan­nen van de stad in cijfers: huiseige­naars zullen gemiddeld 100 euro per jaar extra betalen, stad bespaart 54 miljoen op eigen uitgaven

    De stad moet 81 miljoen besparen, en slaagt daarin zonder de Gentenaar zwaar te doen ‘bloeden’. Geen verhogingen van retributies, noch van personenbelastingen. Wat wel stijgt, is de grondbelasting. Elke gebouw- of grondbezitter zal bijna 20 procent meer grondtaks betalen, wat voor de stad een meerinkomst van bijna 30 miljoen betekent.