Archiefbeeld van de ijspiste onder en naast de Stadshal. Na overleg met de stad komt er dit jaar toch geen ijspiste, maar de organisator komt wel met een alternatief: een rolschaatspiste.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de ijspiste onder en naast de Stadshal. Na overleg met de stad komt er dit jaar toch geen ijspiste, maar de organisator komt wel met een alternatief: een rolschaatspiste. © Wannes Nimmegeers

Dan toch geen ijspiste onder de Stadshal. “We bouwen de grootste rolschaatspiste van België”

GentWaar de organisator van de Gentse Winterfeesten enkele weken terug nog overtuigd was van zijn ijsschaatspiste op de kerstmarkt, is vandaag beslist dat die er toch niet komt. In de plaats komt een rolschaatspiste, op uitdrukkelijke vraag van de stad. Het gaat duidelijk om een symbooldossier.

 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Xavier (50) neemt bekend restaurant in hartje Latem over: “De Klokkeput blijft zeven dagen op zeven open”
  Sint-Martens-Latem

  Xavier (50) neemt bekend restaurant in hartje Latem over: “De Klokkeput blijft zeven dagen op zeven open”

  De Klokkeput, één van de bekendste horeca-adresjes in Sint-Martens-Latem, heeft een nieuwe eigenaar. Xavier Willems uit Bachte-Maria-Leerne (Deinze) nam de fakkel over van Patrick Verstraete, die de laatste 20 jaar voor gezelligheid zorgde in het dorp. De Klokkeput blijft grotendeels hetzelfde, maar met nieuwe gerechten en wijnen, waarvan enkele met een hoek af, wil Xavier ook nieuwe klanten aantrekken.