De actiegroep Leefbaar Drongen voerde protest om de Deinsesteenweg niet langer als hoofdvrachtroute te beschouwen.
Volledig scherm
De actiegroep Leefbaar Drongen voerde protest om de Deinsesteenweg niet langer als hoofdvrachtroute te beschouwen. © Cedric Matthys

Dan toch géén autostrade door Drongen: “Tevreden dat het Vlaams Gewest gehoor geeft aan onze vraag”

GentDe plannen om van de Deinsesteenweg in Drongen een autostrade te maken, lijken stilaan opgeborgen. Na protest uit de buurt vroeg bevoegd schepen Filip Watteeuw aan de Vlaamse overheid om de steenweg niet langer als hoofdvrachtroute te beschouwen. Op die vraag wordt nu positief gereageerd. 

  1. Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfeesten en babyborrels mogen gaan”
    PREMIUM
    Gent

    Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfees­ten en babybor­rels mogen gaan”

    Al meer dan 40 jaar baten Luc ‘Pottie’ D’haens (74) en Rita Van Rijsselberghe (71) hun studentencafé uit in de Overpoort. Ze hebben al duizenden - voornamelijk West-Vlaamse - studenten over de vloer gekregen, waaronder heel wat bekende koppen. Dat betekent ook dat ze een schat aan zotte verhalen hebben. Nu de studenten naar huis zijn voor de zomer, geven ze er enkele prijs. "Het afgelopen jaar hebben we een totaal ander leven geleid. We konden plots 10 uur slapen in plaats van 5. In het begin deed dat deugd, maar we misten onze studenten.”