Archiefbeeld: een dakloze man in het Sint-Pietersstation.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: een dakloze man in het Sint-Pietersstation. © Wannes Nimmegeers

Daklozen in Gent voor het eerst geteld: ook 401 kinderen hebben geen thuis

GentVoor het eerst in de geschiedenis weten we hoeveel daklozen er exact in Gent zijn. Eind oktober vorig jaar ging een veertigtal organisaties ‘s avonds de straat op. Zij telden in totaal 1.873 dak- en thuislozen. Lees hier de volledige analyse.

 1. Steven en Janneke, vader en dochter, brengen samen bakboek uit: “Janne eet nooit van haar eigen baksels, ze doet het voor de gezelligheid”
  PREMIUM
  Gent

  Steven en Janneke, vader en dochter, brengen samen bakboek uit: “Janne eet nooit van haar eigen baksels, ze doet het voor de gezellig­heid”

  Janneke Meert (17) uit Sint-Denijs-Westrem bakt al van kleins af aan, ook al eet ze nooit haar eigen baksels op. Ze proeft zelf niet om te weten of de smaken wel goed zitten. En toch brengt ze samen met haar vader Steven (47) een bakboek uit, met haar twintig lievelingsrecepten in. Zoals de Oost-Vlaamse vlaai van haar grootvader en de wafels van haar overgrootmoeder.
 2. Rebelse Gentenaars uit cultuursector tonen hun tanden: “Als er enkel maatregelen komen voor onze sector, blijven we gewoon open.”
  Gent

  Rebelse Gentenaars uit cultuursec­tor tonen hun tanden: “Als er enkel maatrege­len komen voor onze sector, blijven we gewoon open.”

  De Gentse cultuur- en evenementensector is het beu. Morgen komt er een nieuw overlegcomité, maar het Gents Kunstenoverleg is meer dan duidelijk. “Als er enkel maatregelen komen voor onze sector, blijven we gewoon open.” De open brief die ze daarover schreven werd intussen getekend door tal van artiesten, maar ook door heel wat culturele instellingen. Het protest deint intussen uit tot Limburg en tot aan de kust.