Dak van Sint-Pietersabdij blinkt na jarenlange renovatie en miljoen euro extra: “We dragen zorg voor onze gebouwen en de toekomst ervan”

GentTwee jaar later dan oorspronkelijk voorzien, zijn de werken aan het dak van de Sint-Pietersabdij bijna afgerond. De renovatie, die in 2019  startte, zou aanvankelijk maar één jaar duren, maar men heeft uiteindelijk drie jaar én een dik miljoen euro extra nodig gehad om het dak van 7.240 m2 op te knappen.

 1. Wereldrecordpoging ‘De Langste Wachtrij’ in Coyendanspark: “Schandalig dat velen in ons land niet de hulp krijgen die ze verdienen”
  Gent

  Wereldre­cord­po­ging ‘De Langste Wachtrij’ in Coyendans­park: “Schandalig dat velen in ons land niet de hulp krijgen die ze verdienen”

  Op 6 oktober wordt in het Coyendanspark een opmerkelijke wereldrecordpoging ondernomen, namelijk die van ‘de langste wachtrij’. Het is een ludieke actie, met een doodserieuze boodschap. “Wij geven een gezicht aan al diegenen die vandaag de dag niet de hulp krijgen die ze verdienen, maar die er wel ellenlang op zitten te wachten.”
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.