Schepen Resul Tapmaz (midden) kwam het dek van het schip schrobben met de mensen van Navis Gandae.
Volledig scherm
Schepen Resul Tapmaz (midden) kwam het dek van het schip schrobben met de mensen van Navis Gandae. © Foto Wannes Nimmegeers

Dagopvang voor (ex-)verslaafden op binnenschip

GENTDe pas opgerichte vzw Navis Gandae wil over twee jaar een binnenschip klaar hebben om een activerende dagopvang te voorzien voor dertig mensen met een verslavingsproblematiek in Gent. Gisteren begonnen de werken aan het binnenschip. Schepen van Welzijn en Gelijke Kansen Resul Tapmaz (sp.a) mocht meteen het dek schrobben.

  1. Verborgen theaterzaal van Sint-Barbara wordt eindelijk afgewerkt, en volgend jaar opengesteld. “Dit moet een stem geven aan jongeren die daar nood aan hebben”
    Gent

    Verborgen theater­zaal van Sint-Barbara wordt eindelijk afgewerkt, en volgend jaar openge­steld. “Dit moet een stem geven aan jongeren die daar nood aan hebben”

    Het is een goed bewaard geheim. Boven de kleuterschool van Sint-Barbara in de Savaanstraat zit een theaterzaal verborgen, waar een kleine 300 man in kan. 15 jaar geleden al begon het project ‘Maeterlinckzaal’, maar afgewerkt raakte het nooit. “De ruwbouw is af, maar de zaal is nog nooit gebruikt", zegt algemeen directeur Guy Dalcq. “Daar zal volgend jaar verandering in komen.”