Beeld ter illustratie: Over alle niveaus heen hadden de Gentse bedrijven sinds de start van lockdown recht gehad op meer dan een half miljard euro aan staatsteun.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie: Over alle niveaus heen hadden de Gentse bedrijven sinds de start van lockdown recht gehad op meer dan een half miljard euro aan staatsteun. © Photo News

Coronacrisis bedreigt meer dan 12.000 Gentse jobs als alle ondersteuning wegvalt: “We zetten als stad alles op alles”

De coronacrisis bedreigt meer dan 12.000 Gentse jobs. Dat blijkt uit een studie die de stad Gent liet uitvoeren. De ernst van de situatie is voor Sofie Bracke (Open Vld) duidelijk, maar de schepen van Economie vraagt om niet te doemdenken. “We zetten als stad alles op alles”, zegt ze.

1 reactie

 • Wim Biesemans

  1 jaar geleden
  Schaf misschien het circulatieplan af - dan geraken we terug in de stad
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Opa Clément (68) overlijdt op drempel van gerechtsgebouw waar hij zou getuigen op assisenproces: “Hij was zo fier op ons allemaal”
  PREMIUM
  Gent

  Opa Clément (68) overlijdt op drempel van gerechtsge­bouw waar hij zou getuigen op assisenpro­ces: “Hij was zo fier op ons allemaal”

  Het assisenproces tegen ex-militair Pierre Cornette is volop aan de gang. Maandagavond kwamen enkele getuigen aan het woord. Ook Clément Van Rentergem (68) werd uitgenodigd. De Gentse man had het slachtoffer Jeannine Welvaert onderdak gegeven toen ze was weggelopen van haar vriend. Maar vlak voor hij het gerechtsgebouw wilde binnengaan, kreeg Clément een hartstilstand. Zijn familie moest onverwacht afscheid nemen van hun knuffelbeer.