Dat een beeltenis van Adolf Hitler een plaats krijgt in het Sint-Baafskathedraal doet stof opwaaien.
Volledig scherm
Dat een beeltenis van Adolf Hitler een plaats krijgt in het Sint-Baafskathedraal doet stof opwaaien. © Gianni Barbieux

Controversiële expo met beeltenis Hitler opent in Sint-Baafskathedraal

In de Sint-Baafskathedraal is dinsdagnamiddag een ophefmakende tentoonstelling geopend. Op een immens doek creëerden Oostenrijkse kunstenaars een hedendaagse interpretatie van het Lam Gods. Aan de overkant vraagt een beeltenis van Hitler de aandacht. “We willen de tegenstelling tussen goed en kwaad uitbeelden”, zegt kunstschilder Oskar Stockel.

0 reacties

  1. Vier jonge dierenvrienden bestrijden te dikke huisdieren met Just Russel: “Na gepersonaliseerde hondenbrokken ook maaltijden op maat van katten”
    PREMIUM
    Landegem/Deinze/Drongen

    Vier jonge dieren­vrien­den bestrijden te dikke huisdieren met Just Russel: “Na gepersona­li­seer­de hondenbrok­ken ook maaltijden op maat van katten”

    Met gepersonaliseerde voeding bekampt de startup Just Russel obesitas en slechte eetgewoontes bij honden. De vier jonge ondernemers bedienen al meer dan 5.000 baasjes vanuit hun hoofdkwartier in Landegem (Deinze) en vanaf nu komen ook katten aan hun trekken. “Zie het als een HelloFresh voor huisdieren, met als voordeel dat je het eten niet meer moet klaarmaken”, zegt medeoprichter Louis Mortreu (25).