De vernieuwde concertzaal van De Bijloke ziet eruit als een pareltje, met stemmig grijze zetels en houten lambriseringen langs de wanden. Achter de musici zijn nieuwe koorbanken aangebracht.
Volledig scherm
De vernieuwde concertzaal van De Bijloke ziet eruit als een pareltje, met stemmig grijze zetels en houten lambriseringen langs de wanden. Achter de musici zijn nieuwe koorbanken aangebracht. © Wannes Nimmegeers

Concertzaal De Bijloke eindelijk klaar: topakoestiek in oudste concertzaal ter wereld

Oud en spiksplinternieuw in één: na een verbouwing van een jaar is de concertzaal van Muziekcentrum De Bijloke eindelijk klaar. Het verbluffende resultaat, zowel akoestisch als visueel, kostte net geen 7 miljoen euro.

 1. PVDA komt met alternatief plan voor Gentbrugse Arsenaalsite: "Waarom kiezen we niet voor onteigening?”
  PREMIUM
  GENTBRUGGE

  PVDA komt met alterna­tief plan voor Gentbrugse Arsenaalsi­te: "Waarom kiezen we niet voor onteige­ning?”

  Kan Stad Gent de Arsenaalsite in eigen beheer krijgen door ze te laten onteigenen? Volgens PVDA-fractieleider Tom De Meester moet de stad op zijn minst de procedure in gang steken. De voormalige NMBS-werkplaats zou volgens de huidige plannen verkocht worden op de privémarkt. Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) verwijst naar de toekomstvisie die de stad formuleerde over het terrein. “Onteigenen is niet zo eenvoudig.”
 2. Gents ambulancebedrijf ook veroordeeld voor discriminatie op basis van geslacht en moederschap: “Geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”
  Gent

  Gents ambulance­be­drijf ook veroor­deeld voor discrimina­tie op basis van geslacht en moeder­schap: “Geen vreemdelin­gen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”

  Een ambulancebedrijf uit Gent dat een sollicitant met Oost-Europese roots afwees is na een veroordeling tot een geldboete van 4.000 euro wegens discriminatie wegens afkomst, nu ook veroordeeld voor discriminatie op basis van geslacht en moederschap. Dat meldt het Instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen. Het bedrijf had het aanwervingsbeleid omschreven als “geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”.