Paul Voet, directeur van GO! Kunstacademie Gent aan de Poel, en ook voorzitter van de directeurenvereniging van academies voor podiumkunsten Vlaanderen (VerDi).
Volledig scherm
Paul Voet, directeur van GO! Kunstacademie Gent aan de Poel, en ook voorzitter van de directeurenvereniging van academies voor podiumkunsten Vlaanderen (VerDi). © WVO

Code oranje in de academies: “Waarom krijgt deeltijds kunstonderwijs geen ondersteuning voor extra kosten?”

GentCode oranje doet ook zijn intrede in het deeltijds kunstonderwijs (DKO). “Ook wij gaan bijsturen, vooral qua klasgrootte en lesaanpak”, zegt Paul Voet, directeur van GO! Kunstacademie Gent aan de Poel, die zich verder hardop afvraagt waarom het DKO geen coronatoelages krijgt. Ondertussen boert de kunstacademie goed met een minieme stijging van 3% meer leerlingen, “al resulteert dit niet onmiddellijk in meer beschikbare lesuren voor volgend schooljaar”, zegt Voet.

 1. Hoop voor de horeca: terrasuitbreiding mag blijven tot april 2022, en zelfs terrasverwarming mag
  Gent

  Hoop voor de horeca: terrasuit­brei­ding mag blijven tot april 2022, en zelfs terrasver­war­ming mag

  Corona houdt de horeca nog steeds gesloten, en bij vele uitbaters staat het water hen aan de lippen. Daarom wil het stadsbestuur alvast voor perspectief zorgen. De terrasuitbreidingen mogen alvast blijven staan tot april 2022, de terrasbelasting wordt al tot eind maart 2021 kwijtgescholden, en zelfs terrasverwarming wordt in de winterperiode toegestaan. Vooral dat laatste is, met een groen stadsbestuur, opmerkelijk.
 2. Studenten van Odisee worden vangnet voor medestudenten: “Dat kan gaan over praktische vragen, maar ook over samen online studeren of gewoon babbelen”
  Gent

  Studenten van Odisee worden vangnet voor medestuden­ten: “Dat kan gaan over praktische vragen, maar ook over samen online studeren of gewoon babbelen”

  De stemmen van studenten die het moeilijk hebben omwille van de coronacrisis klinken alsmaar luider. Om een laagdrempelig luisterend oor te bieden introduceert de studentenraad van hogeschool Odisee daarom een ‘buddy-project’. 70 studenten stelden zich alvast kandidaat om andere studenten bij te staan die nood hebben aan een babbel. Voor het Odisee-personeel staat een gelijkaardig project in de steigers.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door