In het UZ is het nog steeds druk op de corona-afdelingen
Volledig scherm
In het UZ is het nog steeds druk op de corona-afdelingen © Wannes Nimmegeers

Cijfers UZ blijven relatief stabiel: nog steeds 86 COVID-patiënten opgenomen

GentHet aantal coronabesmettingen daalt dag na dag, maar in het UZ Gent is daar weinig van te merken. Nog steeds liggen 86 patiënten in het ziekenhuis, en dat zijn er slechts 4 minder dan 4 dagen geleden. Het cijfer ligt ook nog steeds boven de piek van de eerste golf.

 1. Hoe een discussie rond 800 meter asfalt al jarenlang honderden vrachtwagens door Zwijnaarde stuurt: “Iedereen zal wat water bij de wijn moeten doen”
  PREMIUM
  Gent

  Hoe een discussie rond 800 meter asfalt al jarenlang honderden vrachtwa­gens door Zwijnaarde stuurt: “Iedereen zal wat water bij de wijn moeten doen”

  Nu bpost een nieuw verdeelcentrum wil neerpoten in Zwijnaarde, steekt een aloude discussie opnieuw de kop op. Al sinds 2005 liggen er plannen op tafel om het industrieterrein, waar het centrum moet komen, rechtstreeks aan te sluiten op de R4. De vele vrachtwagens die nu door de deelgemeente rijden, zullen zo plotsklaps uit woonwijken verdwijnen. Toch zit het dossier al jaren muurvast. “Op de gronden zal toch nooit gebouwd mogen worden. Wat is de waarde dan?”
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie