Twee werknemers die zich burgerlijke partij stelden samen met Tony Fonteyne (midden) van het ACOD-spoor.
Volledig scherm
Twee werknemers die zich burgerlijke partij stelden samen met Tony Fonteyne (midden) van het ACOD-spoor. © Jeroen Desmecht

Chroom-6 bij NMBS: “De angst onder de getroffen werknemers is énorm”

De zaak tegen de NMBS, die in Gentbrugge een kleine 100 werknemers liet werken in het giftige stof chroom-6, zal pas in oktober effectief worden ingeleid. “Op dit moment wordt een 58-jarige collega van ons begraven in Lochristi”, vertelt een werknemer. “Of er een link is met de chroom-6 kwestie, weten we niet. Dat is bijna onmogelijk aan te tonen. Maar de angst onder de getroffen werknemers is énorm.”

0 reacties

  1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
    Livios

    Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

    Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.